Maarup kirke
En betydningsfuld kulturarv, som vi kæmper for at bevare i Hjørring kommune
som Kulturarvsstyrelsen i 2006 udpegede som kulturarvskommune

 

Fortællinger, fællessang, koncerter og malekursus Mårup kirke

Fortælle-billedværksted for børn i Rubjerg          Sommer 2007

 

 

Fortælling, fællessang tidebøn gregoriansk sang søndag 1. juli 20.30

En aften med musik, fællessang og fortælling om hav, kyst og folk, der traditionen tro afsluttes med tidebøn ved sognepræst Peder Madsen og gregoriansk sang ved lokalt kor. Arrangeret i samarbejde med Foreningen Norden.

 

”Lyrik i musik” v/Michael Slot Pihl og Louise Pedersen onsdag 4. juli kl. 20.00

Michael er komponist og tekstforfatter til adskillige musicals, digtsamlinger og andre udgivelser. Michael udgiver til efteråret en ny cd med kompositioner over tekster af bl.a. Henrik Nordbrandt. Det er første gang Nordbrandts tekster sættes i musik. Michaels sange er iørefaldende melodier i den nordiske, rytmiske sangskrivertradition.

Til koncerten i Mårup Kirke medbringer Michael sangerinden Louise Møller Pedersen, som er kendt fra forskellige musicals og revyer i det nordjyske. Arrangeret i samarbejde med LOF. Entre kr. 75/Klub Nordjyske kr. 60

 

Fortælling om havet, kysten og folket Mårup kirke søndag 8. juli kl. 20.00

Desuden fællessang samt musik og sang ved Jytte Jakobsen og Steen Poulsen. Arrangeret i samarbejde med Foreningen Norden.

 

Fortælle- billedværksted for børn 8. til 13. juli kl. 10.00-14.00

Strandfogedgården i Rubjerg, dens omgivelser, klinten, havet, og kystens historie fra istid til rumtid vil være inspirationen til et eksperimenterende billedværksted. Tegning, maleri, film, foto samt plads for arkæologisk felttur, vikingeaktiviteter med bål og drabelige lege. Pris kr. 300. Klub Nordjyske 275.

 

Grumme nordboere og nysgerrige opdagelsesrejsende tirsdag 10. juli kl. 20.00

middelalderarkæolog, journalist og eventyrer Jan Simmen

Vikinger og de efterfølgende nordboere rejste langt. Handlede med arabere, var med til at grundlægge Rusland, opdagede blandt andet Grønland og Amerika. Men de erobrede også Normandiet, siden Syditalien og England.

Hvad drev dem, og der det det samme som driver os i dag, når vi rejser som aldrig før? Hvordan havde de råd til det, for det kostede også dengang dyrt. I en tid uden friværdier og banklån, rejste de ud. Fra Nordjylland til det sydlige Danmark var der mennesker der søgte andre græsgange i helt bogstaveligste forstand. Hør om nordboerne der altid sørgede for at være vel-frisserede, og andre skæve historier.

Det eneste vi tør love er at det hverken bliver tørt eller useriøst af den grund. Tvært imod er "sandheden" ofte mere fantastisk end selv de mest fantasifulde romanfortællinger. Ikke mindst når det bliver levende fortalt i autentiske omgivelser. Med i arrangementet hører kilovise af fund og rekvisitter. Entre kr. 60. Klub nordjyske 50.  Børn gratis.

Arrangeret i samarbejde med Vendsyssel Arkæologiske Forening, Folkeuniversitet i Hjørring og Foreningen Norden

 

Havet bandt sammen – nordiske viser med tilknytning til have og kystliv

med Jan Engervik og Johan Egdetveit 12. juli kl. 20.00

Visesangeren Jan Engervik fra Sørlandet og harmonikaspilleren  Johan Egdetveit fra Stavanger vil underholde med en musikalsk rejse i Evert Taubs og Niels Hausgaards fantastiske viseverden. Evert Taube har skrevet om alt, og vi elsker det. Jan Engervik er en erfaren fortolker og formidler af Evert Taubes viser, og han har evnen til at få sit publikum med på den spændende musikalske rejse. Jan Engervik har desuden med stor succes oversat flere af Niels Hausgaards viser til norsk. Det er foreløbig resulteret i udgivelsen af to populære cd’er. Arrangeres i samarbejde med Foreningen Norden.

Harmonikaspilleren Johan Egdetveit har oparbejdet sig et godt ry inden for både norsk og udenlandsk folkemusik, viser, klassisk og rock.

Entre kr. 110. Klub Nordjyske 90.

Tegne/akvarelkursus ved Mårup kirke  28. juli kl.

Skab dit eget billede eller maleri på tegne/malekurser med tegneren/illustratoren Poul Andersen. Kurserne foregår fire lørdage i sommeren 2007. Det er muligt at deltage en eller flere gange.

7.juli Landbrugsmuseet i Mosbjerg, 14. juli Østerklit i Tversted Plantage, 21. juli Tornby Klitplantage, 28. juli Mårup Kirke

I tilfælde af dårligt vejr bliver kurserne aflyst. Pris kr. 165/Klub Nordjyske 150.
Tilmelding til alle kurserne og nærmere oplysninger på tlf. 30322278 eller www.lof.dk/nyhjorring .

Kurserne arrangeres i et samarbejde mellem LOF NY Hjørring og projektet ”Kystens digtere, malere og komponister, de kendte og ukendte, amatører og professionelle”

 

Et miks af musik fra Norden, tilsat lidt overraskelser 24. juli kl. 20.00

Maj Vester Larsen, spiller violin, har en B.A. i folkemusik fra Rauland i Norge. Liv Vester Larsen, spiller violin, har taget undervisning i Sverige, og er optaget på Musikkonservatoriet i Odense. I samarbejde med Foreningen NORDEN. Entre kr. 50.

 

”En aften med den danske sangskat”  31. juli kl. 20.00 Søren Krogh & Jeppe Smith-Olsen   

 Søren Krogh har sin rod i dansk folkemusik og har tidligere udgivet 5 anmelderroste cd’er fortrinsvist med egen (dansk) tekst og musik - den seneste, ”Dagsorden” udkom august 2006, om hvad pressen bl.a. skrev: ”Danmark har fået endnu en Benny Andersen”. Jeppe Smith-Olsen er uddannet på Vestjysk Musikkonservatorium hos Finn Hansen og Niels-Henning Ørsted Pedersen samt Masterclass hos Lucas Drew fra Miami Symphony Orchestra. JSO har indspillet/spillet med bla.: Jesper Thilo, Finn Ziegler, Kim Sjøgren, Willy Egmose og Anker Buch og har således mangeårig erfaring som akkompagnatør. Programmet for koncerten vil foruden to fællessalmer indeholde en række af salmer og sange skrevet af bl.a. Carl Nielsen, Harald Bergstedt, Thomas Laub, N. F. S. Grundtvig, Knuth Becker, Willy Egmose, Søren Krogh og Lars Busk Sørensen. Desuden vil programmet også indeholde instrumentale bearbejdelser af kendte salmer. Koncerten afvikles i en varm og hyggelig atmosfære, hvor Søren Krogh kæder programmet sammen med korte introduktioner og anekdoter. Entre kr. 80. Klub Nordjyske 65.

 

130-års mindedag for Naturkatastrofen 11. august kl. 13.00 ved Bækslugten og Signalmasten

Klæd dig ud som i gamle dage -  tag kaffekurven med og kom til en hyggelig dag i Lønstrup. Hør Bjarne Simonsen fra Skallerup fortælle om Naturkatastrofen, som hans bedstefar oplevede på nærmeste hold. Jørgen Olsen og Henning Nielsen fra Lønstrup vil give nogle numre på deres  harmonikaer, så har du lyst til en stille vals, så er chancen her. Efter det musiske indslag går vi til Signalmasten for at drikke eftermiddagskaffen og høre flere fortællinger fra Lønstrup - om havet, kysten, kunsten og folket. Måske er vi så heldige, at der er katastrofetilbud i nogle af byens  butikker og restauranter.
 I tilfælde af dårligt vejr afholdes arrangementet i Mårup kirke.

 

Mød op og vær med til at danne en ”Levende kystsikring” 11. august kl. 17.00 på stranden ud for Mårup kirke

Uanset set, hvad medier og andre!! kunne mene har Foreningen Maarup Kirkes Venner ikke opgivet kampen for at sikre Mårup kirke og vi støtter derfor ovennævnte initiativ fra 2 af Lønstrups unge Maria-Elena Hansen tlf. 6167 4762 og Bettina Imhof 2096 5048. Se opslag i byen og i pressen.

 

En aften med Jytte Jacobsen, sang og Steen Poulsen guitar søndag 19. august kl. 20.00

Jytte Jakobsen(solosang)og Steen Poulsen(guitar) synger og spiller danske sange, kirkeviser og salmer. De giver deres personlige fortolkning af danske salmer og sange. Jytte Jakobsen er kirkesanger i Skallerup,  Vennebjerg og Lønstrup Kirker. Hun er uddannet  sanger fra Vestervig Kirkemusikskole. Steen Poulsen spiller guitar, og han komponerer ligeledes.

 

 

 

 

Danmarkshistoriske kvinder ved fortælleren Kirsten Thonsgaard   20. august kl. 20.00                                                                   

En spændende fortælleaften i selskab Kirsten Thonsgaard, der er professionel fortæller, dramaturg og forfatter til bl.a. bøger om mundtlig fortællekunst fx 'Det store øde', og 'Drømmenes torv', Entre kr. 50.

Arrangeres i samarbejde med Fortællekredsen Vendsyssel og Vrå Højskole.    

 

Jeppe Åkjær i ord og toner ved Carlo Thyrre og Bente Klarskov 26. august kl. 20.00

Bente Klarskov på guitar og Carlo Thyrré Jensen på guitar og keyboard vil fortolke Jeppe Aakjærs viser – de kendte og ukendte Fortælling om Aakjær, hans værker og hans betydning for dansk kultur. Der vil også være lejlighed til at synge med.

 

Hvor intet andet er anført kan billetter til arrangementerne købes i Sparekassen Vendsyssel tlf. 98 96 02 66 fra 15. juni

Maarup Kirkes Venner og Lokalhistorisk Forening for Lønstrup og Omegn